Din bæredygtige kalender

Når bæredygtighed bliver for stor en mundfuld i hverdagen, så del den op i 53 små mikrohandlinger. Små skridt og ændringer du kan vælge at gøre i hver af årets uger.

Din nye bæredygtige kalender hjælper dig med at holde fast i de gode intentioner og omsætte holdninger til handlinger. Hver uge får du et spørgsmål eller en opfordring baseret på en superkort information om et emne. Mad, transport, kulturforbrug, ferieplaner, rengøring, plast, deleordninger, elektronik, teleselskab, fællesskaber, pension, weekendture osv. Alt sammen peger det hen på noget, du kan gøre i løbet af ugen.

Hverdagen er fyldt med små mikrohandlinger, som i sig selv måske ikke gør den store forskel for verdens tilstand. Men hvis du begynder at lave tilstrækkelig mange små mikrohandlinger i den samme retning, gør de en forskel.

”Din bæredygtige kalender”

Er for dig selv – fordi du skaber en bedre balance mellem holdninger og handlinger. For din familie venner og kollegaer, som kan lade sig inspirere og ikke mindst dine og andres børn, der efterligner og lærer af det, de voksne gør.

  • Du har grønne værdier, men oplever det er svært at efterleve dem i hverdagen
  • Du savner konkret inspiration til enkle handlinger
  • Du vil gerne fastholde dig selv på dine gode intentioner
  • Du holder af papirkalenderens overskuelighed og sanselige kvalitet
  • Du vil give den til en ven, søster, forældre, kollegaer eller partner, som et kærligt skub

Du skal købe Din Bæredygtige Kalender fordi:

Kalenderen er designet, så der er plads til at du kan notere din personlige intention for ugen og i weekenden skrive en kort refleksion over det, du opdagede, lærte og tager med dig. Og så er det ellers en lækker kalender, hvor du kan skrive alt det andet du vil og skal i dit liv. Vaner og mønstre gør det lettere at fungere i hverdagen, men når vi prøver at ændre dem, opdager vi hvor indgroede de er og hvor let vi falder tilbage til ’plejer’. Så giv det tid, vær realistisk med dine gode intentioner og være tålmodig med både dig selv og din omgivelser. Men skridt for skridt er det muligt at leve mere bæredygtigt – og til sidst bliver det en ny og selvfølgelig vane.

Din bæredygtige kalender 2020, Muusmann Forlag, 2019. Køb kalenderen online.

Læs uddrag af kalenderen her (åbner pdf).