OM

OM

Jeg er Lone Belling

Jeg brænder for en bæredygtig fremtid, hvor både mennesker, organisationer og planeten trives.

Jeg navigerer efter mit etiske kompas når jeg skal finde vej og svar i en kompleks og kaotisk tid.

Jeg er optaget af hvordan vi skaber bæredygtige virksomheder, livsduelige lokalsamfund og resiliente organisationer, der både har fokus på kerneopgaven, og hvor mennesker udfolder deres potentialer.

Jeg arbejder for en bæredygtig omstilling som involverer borgere, virksomheder og offentlige institutioner i grænsekrydsende samtaler og handlinger – for både individer og fællesskabers valg gør en forskel.

Jeg tror på at indre og ydre bæredygtighed skal gå hånd i hånd

JEG HAR BLANDT ANDET SKREVET BOGEN OM BÆREDYGTIGHED

CONNE HEDEGAARD skriver i forordet:

“Hvad er – egentlig – det gode liv i det 21. århundrede?
Bogen giver ikke facit, men inspiration og hjælp til at komme skridtet videre. Det afgørende skridt videre fra erkendelse til handling”

BAGGRUNDSHISTORE

Lone Belling er forfatter, foredragsholder og konsulent med særlig vægt på bæredygtighed, dannelse og samskabelse. Stiftede konsulentfirmaet Liv og Lederskab i 2008. Skriver artikler og kronikker, deltager i paneldebatter, holder workshops og virker som moderator – ofte med afsæt i hendes forfatterskab:

  • Bæredygtighed – fra moralsk pegefinger til etisk kompas (2019)
  • Din bæredygtige kalender (2019)
  • Bæredygtig dannelse – skitser til en empatisk verden (2017)
  • Teori U som ramme for innovativ organisationsudvikling (2012)
  • Fortællinger fra U’et – Teori U omsat i liv, læring og lederskab (2010)

Lone taler til både hjerne og hjerte med viden og inspirerende eksempler på bæredygtig praksis – og altid med tid til refleksion og dialoger.

I kan finde Lone på uddannelsesinstitutioner, i virksomheder og organisationer, på årsmøder, til folkemøder og i kommunale og statslige forvaltninger for at tale om verdensmål, bæredygtighed, klima, grøn omstilling og etiske kompas – altid skræddersyet målgruppe og kontekst.

Eller som initiativtager til Nørre Snede Grønne Nabofællesskab, som hurtigt fik op mod 100 medlemmer, og som nu i fuld gang med at lave kvashegn, arrangerer fællesspisning med klimalækker mad og plante mikroskove – for det er sjovt og livgivende at omsætte grønne tanker til praksis i eget lokalsamfund.

Desuden er Lone optaget af hvordan kunstens sanselige hjertesprog er afgørende i den bæredygtig omstilling. Viden er godt, men vi skal kunne mærke at det er rigtigt. Det arbejder hun bl.a. for som bestyrelsesleder af Kulturprinsen i Viborg og som moderator på diverse Klima- og kulturfolkemøder

Lone bor i naturskønne omgivelser i Midtjylland hvor hun sammen med sin mand efter bedste evne lever det både gode og bæredygtige liv i måden vi spiser, forbruger og transporterer os på.

Cand. phil. i samfundsfag, Den Journalistiske Tillægsuddannelse og Diplom i HRD. Tidligere journalist på DR, forstander på byhøjskolen i Odense og ledelseskonsulent i produktionsskoleforeningen.